O Kopaoniku

ODMOR, ZABAVA I UŽIVANJE!

Kopaonik je najveći ski centar u Srbiji i jedan od najpopularnijih u Regionu, a lokacija na samo 290 km od Beograda čini ga lako dostupnim iz raznih pravaca. Karakteriše ga neverovatan prirodni potencijal od oko 200 sunčanih i oko 160 dana pod snežnim pokrivačem tokom godine. Ski centar Kopaonik ima oko 62 km staza za alpsko i nordijsko skijanje i pogodan je za sve kategorije skijaša, od početnika do profesionalnih skijaša i snowbordera. Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje koji pokriva 97 % kapaciteta ski centra, sezona skijanja traje duže i ne zavisi od vremenskih uslova. Kopaonik je takođe poznat po odličnoj apres-ski zabavi i noćnom životu, zbog čega je omiljen i među mlađom populacijom.

 

 

 

 

Najviši vrh – Pančićev vrh, 2017m
Ukupna dužina staza za alpsko i nordijsko skijanje: 62 km
21 plava staza,  9 crvenih staza, 6 crnih staza
Broj ski liftova i žičara: 24, uključujući baby ski lift (11 žičara, 13 ski liftova)
Ukupan kapacitet žičara : 32.000 skijaša/sat
Najduža staza – 3,5km  Bela Reka, dužina osvetljene staze za noćno skijanje Malo jezero – 450m
Tri staze po FIS standardu za slalom: veleslalom, super veleslalom i spust.
Pokrivenost staza za veštačko osnežavanje: 97%
Više od 100 skijaških  dana godišnje
Snowboard park, opremljen po najvišim standardima,  sa stazom ukupne dužine 450 m
Noćne staze
 

 

 

 

  • 2017m - Pančićev vrh
  • Wellness i spa
  • Kongresni centar
  • 62 km ski staza
  • Bike park
  • 24 žičare

5 RAZLOGA DA NE PROPUSTITE KOPAONIK

Najbolje skijanje u okruženju

Zimi uvek snežna planina, plavog neba i osunčanih vrhova postala je omiljena destinacija skijaša i snowbordera iz celog regiona. Oni koji su jednom osetili čari zime na Kopaoniku, adrenalin na izvanrednim ski stazama, iskusili sjajnu atmosferu noćnog provoda, okusili domaću hranu i uživali u besprekornom luksuzu i komforu hotela MK Resorta svoju potragu za idealnim zimovanjem su ovde i završili.

Vrhunski uređeni tereni skijaškog centra Kopaonik sa 62 km ski staza za alpsko i nordijsko skijanje i pruža neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša. Skijaški centar poseduje i uređen snow-board park sa stazom ukupne dužine 450m. Za ljubitelje noćnog skijanja tu su i osvetljene staze.

Vrhunska zabava non-stop na stazi i mimo nje

Kopaonik je omiljeni zimski centar među mlađom populacijom zbog dobre zabave i bogatog noćnog života. Ne propustite da osetite taj jedinstveni vajb u hladnim zimskim noćima. Ugrejte se u fenomenalnoj atmosferi nekoj od mnogobrojnih kafana, barova ili klubova i stvorite nezaboravne uspomene.

Manifestacije

Ne propustite neka od brojnih dešavanja na Kopaoniku. Počnite sa Ski openingom i savršenom kombinacijom nezaboravnog skijanja i žurki. Ovim događajem se svake godine obeležava početak sezone i u toku njega su puni svi kapaciteti na planini, ili da budemo precizniji -  u njemu uživa više od 15 000 ljudi.

Kada smo mislili da smo sve videli kao bomba je odjeknuo Music Week festival koji je poznat po koncertima najpoznatijih muzičkih imena ovog prostora. Realizovan u vrhunskoj produkciji savršena je poslastica nakon nadaleko čuvenog martovskog skijanja, kada su dani najlepši i puni sunca, a snega ima više nego dovoljno.

Gastro preporuka: nadaleko poznati lokalni specijaliteti, ali i poslednji svetski gastronomski trendovi

 Dok boravite na Kopaoniku obavezno probajte specijalitete kopaoničkog kraja. Neka se na vašem meniju nezaobilazno nađu šardene (jagnjeći specijalitet), dimljena pastrmka, gibanica ispod sača, poslastice od borovnica, ali se zaustavite i u restoranu Garden hotela Grand i uživajte u prefinjenim ukusima iz jedinstvenog bistronomy menija, potpisanog od strane najboljih šefova sa ovih prostora.

Organizacija događaja

Kopaonik nije poznat samo po skijanju i dobroj zabavi, već i po organizaciji događaja. Kongresni centar hotela Grand je napoznatiji i najmoderniji u Srbiji, te nije ni čudo da se od početka ove godine upravo tamo održalo više od 200 skupova kako nacionalnog tako i internacionalnog karaktera.