Ski Centar

Kopaonik je najveći ski centar u Srbiji i jedan od najpopularnijih u regionu, a lokacija na samo 290 km od Beograda čini ga jednim od nabližih ovdašnjim zaljubljenicima u skijanje. Karakteriše ga neverovatan prirodni potencijal od oko 200 sunčanih i oko 160 dana pod snežnim pokrivačem tokom godine.

Najbolje skijanje u okruženju

Zimi uvek snežna planina, plavog neba i osunčanih vrhova postala je omiljena destinacija skijaša i snowbordera iz celog regiona, jer ko je osetio jednom zimsku bajku ove planine i njenih izazovnih padina i adrenalin skijaških krivina na sjajnim ski stazama, okusio domaću rakiju i uživao u opuštenoj udobnosti i luksuzu hotela MK Mountain Resorta dalje ne traži i ne bira... A ko nije bio još na toj planini, predstavljamo nekoliko dobrh razloga da to učinite još ove zime.

Zašto vrsni skijaši i snowborderi vole ovu planinu?

Sa odlično pripremljenim stazama pruža neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša, od početnika do skijaša vrhunskih sposobnosti. Skijaški centar Kopaonik prostire se na oko 62 km staza i ski puteva uređenih za alpsko i nordijsko skijanje. Za ljubitelje noćnog skijanja u samom centru skijališta osvetljena je staza “Malo Jezero”. Pored staza za alpsko i nordijsko skijanje, skijaški centar Kopaonik poseduje i uređen snowboard park.

Vrhunska zabava non-stop na stazi i mimo nje

Kopaonik je omiljeni zimski centar među mlađom populacijom zbog dobre zabave i bogatog noćnog života.

Gastro preporuka: nadaleko poznati lokalni specijaliteti

Dok boravite na Kopaoniku obavezno probajte specijalitete kopaoničkog kraja. Neka se na vašem meniju nezaobilazno nađu rebarca na kajmaku, šardene (jagnjeći specijalitet), dimljena pastrmka, gibanica ispod sača, poslastice od borovnica, ali i specijaliteti internacionalne kuhinje u nekom od brojnih restorana.

Na Kopaoniku se najduže skija!

Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje koji pokriva 97% kapaciteta ski centra, sezona skijanja traje duže i ne zavisi od vremenskih uslova.